Beretning fra J70 EM 2021

Kære Hadsund Sejlklub

Hadsund d. 11/9-21

Så er vi hjemme igen efter et veloverstået EM i J70 afholdt i Skovshoved i Danmark.

Det har været en kæmpe oplevelse at deltage i så stort et internationalt stævne med 120 både tilmeldt. Der var lidt frafald op til stævnet grundet Corona fra nogle af landene så det endelige antal deltagende både endte på 98.

Ugen op til afgang blev der trænet boathandling på fjorden og alt grej blev gennemgået og enkelte ting blev udskiftet. Båden blev poleret og pakket ind i transportpresenning. Så vi var helt klar. Inden alt dette har vi været i Vejle for at få båden målt og vejet igennem.

Afgang fredag efter arbejde og ankomst til Skovshoved kl. 22.30, af med båden og ”hjem” til det overnatningssted der skulle være vores hjem de næste 8 dage.

Lørdag morgen afgang til havnen for båden og sejl skal måles og vejes ind. Det var med internationale målere fra USA, Frankrig, Spanien og DK. Det blev en lang dag på havnen med meget ventetid og øsregnvejr. Sjovt at se sejlerne fra de mere sydlige himmelstrøg de var virkelig pakket ind og frøs.
Velkommen til Norden 😉

Søndag var vi på vandet for at træne og lære lidt til forholdene.
Der er meget strøm og tang i Øresund

Mandag fra der Practis-race og der blev øvet et par startet og en god sejlads i vind 4-7 ms. Sådan – Vi er klar til at starte EM.

Vi blev delt op i 4 grupper og vi sejlede 2 og 2 mod hinanden og byttede modstandere de første 2 dage for at kunne dele feltet op i guld og sølv-race. Vi kunne godt se efter de første sejladser at der var rigtige mange dygtige sejlere så forhåbningen om at komme i guld-feltet ikke var muligt 😉

Torsdag, fredag og lørdag sejlede vi 6 sejladser og endte som nr. 15 i sølvfeltet. Hvilket var ok men målet var nu en top 10. Det blev til sejladser i 2-4 m/s og høje strømbølger. Det var virkeligt svært. Fredag var vi på vandet lidt over 9 timer men sejlede kun kapsejlads i 3 timer pga svag springende vind, så det blev udsættelse på udsættelse.

Næste ”opgave” bliver DM i Århus d. 2-3. oktober.

Tusind tak for støtten og med sejler hilsen

CHASTINE DEN 1053

Henning Bach
Mogens Jørgensen
René Nielsen
Flemming Jensen

Os 1. ved topmærket!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *