Hadsundsejler vinder EM-guld!

Michelle Jensen fra Hadsund Sejlklub var med til at sikre guld til Danmark i Hobie 16 spi klassen ved EM i Frankrig.

Imens mange danskere nød sommerens varme i sommerferien var Michelle Jensen, Hadsund Sejlklub og rorsmand Nicolaj Bjørnholt fra Århus Sejlklub rejst til Frankrig for at deltage i 2 gange EM, der skulle sejles i bådklassen Hobie 16 som er en katamaran-jolle.

Årsagen til at der skulle sejles to omgange af Europamesterskab var at der både skulle sejles i Hobie 16 “classic” som er bådens oprindelige design, og i den opdaterede udgave Hobie 16 “spi” hvor jollen har bedre sejl og er yderlige monteret med sprydstage og spiler for højere fart.

Michelle og Nicolaj skulle deltage i begge klasser.

Det hele startede med at Michelle og Nicolaj i foråret deltog i “Super Sail Tour” stævnet i Tyskland for at teste samarbejde og fart. Det gik så godt at de vandt stævnet. Herefter besluttede de at starte en mere målretttet træning for at deltage i EM.

Første EM runde var Hobie 16 spi med spiler og her kunne Michelle og Nicolaj gentage succesen fra Tyskland og indkassere en førsteplads i sikker stil.

Efter to dages hvile gjaldt det så EM for Hobie 16 “classic” uden spiler. Under denne afdeling af EM var der mere tæt løb i toppen, men inden sidste sejlads lå Michelle og Nicolaj med et lille forspring til nr 2 og 3, og derved var de klar til at indkassere en EM pokal mere. MEN så lige inden start til sidste sejlads blev de påsejlet af en konkurrerende båd, og dette påvirkede deres start så negativt at den ellers så sikre besætning måtte se sig selv komme ind på en 11. plads i sidste sejlads.

Dermed ændrede det samlede resultat fra en samlet 1. plads til en samlet 4. plads, som blev det endelige resultat i Hobie 16 “classic”.

Ærgerligt, men når det er sagt, er der ingen tvivl om, at det samlet er en meget flot præstation med en 1. og en 4. plads ved EM.

Stort tillykke til Michelle og Nicolaj fra Hadsund Sejlklub!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *